onvoorwaardelijke acceptatie

Mijn naam is Ada Vermeulen. Ik ben opgeleid als client-centered speltherapeut aan Hogeschool Utrecht.

Ik ben mijn werkzame leven begonnen als leerkracht in het regulier en speciaal onderwijs.

Omdat ik kinderen zag die meer nodig hebben dan onderwijs, ben ik speltherapeut geworden.

ik geloof in de kracht van kinderen

Ik ben client-centered opgeleid. Dat betekent dat bij mijn basishouding hoort onvoorwaardelijke acceptatie van het kind. Het kind mag er zijn, ook met zijn problemen. Ieder kind heeft in zichzelf de kracht om te groeien in zijn ontwikkeling, en als dat niet vanzelf gaat, kan speltherapie het kind een steuntje in de rug geven. 

Bij de basishouding hoort ook dat ik echt ben, ik sta open voor gevoelens die ik ervaar, zowel van mijzelf als van het kind, dat ik empathisch ben, ik kan met kinderen meevoelen, en dat ik transparant ben, ik ben aanspreekbaar op mijn gevoelens. Daarbij ben ik congruent, ik ben me bewust van wat ik zelf voel.

Ik geloof in de kracht van kinderen. En ik geloof in spel, omdat het een manier van uiten is die bij kinderen past. Van daaruit komen kinderen verder.

 

Kennis en ervaring

  • In 2012 heb ik de  Post HBO-opleiding  tot speltherapeut gedaan aan de Hogeschool Utrecht. 
  • Jaarlijks volg ik verschillende cursussen en trainingen, zodat mijn kennis op peil blijft. Ik vind het fijn om me steeds verder te scholen in de onderwerpen die ik nodig heb voor de kinderen die zich aanmelden.
  • Regelmatig heb ik intervisie- en/of supervisiebijeenkomsten, en ik zoek vaak collega’s op om te overleggen en/of te delen.
  • Lidmaatschap Register Vaktherapie. Ik ben ingeschreven in het Register Vaktherapie. Dit register stelt hoge eisen op het gebied van werkervaring, nascholing, supervisie en intervisie.
  • Hooggevoelig & Strong-Willed-specialist, met de Innerlijke Familie
  • MatriXprofessional

Aangesloten bij: